Σαλάτα ρόκα, φινόκιο, αχλάδι
2013-01-28 18:45
Σαλάτα ρόκα, φινόκιο, αχλάδι
ΥΛΙΚΑ:
-
1 ματσάκι ρόκα (περίπου 100γρ)
-
1 φινόκιο μεγάλο
-
2 αχλάδια
-
λίγο άνιθο
-
70-80 γρ φλούδες πικάντικου τυριου (πχ. πεκορίνο)
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
ελάχιστο κύμινο
-
3-4 κ.σ. λάδι
-
2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου (ή πετιμέζι ή μέλι)
-
χυμό από ένα λεμόνι
-
2 κ.σ. ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
-
Χοντροκόβουμε τη ρόκα.
-
Κοβουμε το φινόκιο κατα μήκος και έπειτα στη μέση.
-
Επειτα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια (μισοφέγγαρα).
-
Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό λεμόνι και το ξύδι.
-
Προσθέτουμε το φινόκιο και το αφήνουμε να μαλακώσει για 30 λεπτά (ή και παραπάνω). Ανά διαστήματα ανακατεύουμε να μαριναριστεί το φινόκιο.
-
Κόβουμε σε μισοφέγγαρα τα αχλάδια (ανάλογου πάχους με το φινόκιο).
-
Στραγγίζουμε το φινόκιο κρατώντας τα υγρά του, προσθέτουμε τη ρόκα, τον άνιθο, τα αχλάδια και τις φλούδες του πικάντικου τυριού.
-
Ανακατεύουμε τα υγρά που κρατήσαμε με το λάδι, το σιρόπι σφενδάμου, αλάτι, πιπέρι και κύμινο. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ.