Σαλάτα ρόκα, φινόκιο, αχλάδι

2013-01-28 18:45
Σαλάτα ρόκα, φινόκιο, αχλάδι
 
ΥΛΙΚΑ:
  • 1 ματσάκι ρόκα (περίπου 100γρ)
  • 1 φινόκιο μεγάλο
  • 2 αχλάδια
  • λίγο άνιθο
  • 70-80 γρ φλούδες πικάντικου τυριου (πχ. πεκορίνο)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελάχιστο κύμινο
  • 3-4 κ.σ.  λάδι
  • 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου (ή πετιμέζι ή μέλι)
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 2 κ.σ. ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  1. Χοντροκόβουμε τη ρόκα.
  2. Κοβουμε το φινόκιο κατα μήκος και έπειτα στη μέση.
  3. Επειτα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια (μισοφέγγαρα).
  4. Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό λεμόνι και το ξύδι.
  5. Προσθέτουμε το φινόκιο και το αφήνουμε να μαλακώσει για 30 λεπτά (ή και παραπάνω). Ανά διαστήματα ανακατεύουμε να μαριναριστεί το φινόκιο.
  6. Κόβουμε σε μισοφέγγαρα τα αχλάδια (ανάλογου πάχους με το φινόκιο).
  7. Στραγγίζουμε το φινόκιο κρατώντας τα υγρά του, προσθέτουμε τη ρόκα, τον άνιθο, τα αχλάδια και τις φλούδες του πικάντικου τυριού.
  8. Ανακατεύουμε τα υγρά που κρατήσαμε με το λάδι, το σιρόπι σφενδάμου, αλάτι, πιπέρι και κύμινο. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ.

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδα Webnode